• (door Henri Smulders)

Voor herhaling vatbaar

Voor het eerst in de geschiedenis van BMC werd er op 10 september een kick off voor het nieuwe seizoen georganiseerd. Alle leden en ook hun ouders waren welkom op deze dag. De kleinsten konden zich uitleven op het springkussen, de junioren konden lekker aan de gang in de boarding, samen met spelers van de selectie van BMC, maar ook konden ze hun schotsnelheid met “dikke Bertha” meten. Het fanatisme bij dit onderdeel droop er vanaf. Ook het penalty schieten op de onvermoeibare Tom van Lith werd een wedstrijd op zich.

Het weer was ons helaas niet zo goed gezind en omdat de jongste voetballeertjes ’s-ochtend in alle vroegte in de stromende regen moesten voetballen gingen ze samen met hun ouders na de wedstrijd direct naar huis voor een warme douche. Gedurende de dag viel er nog een aantal fikse buien, maar ondanks dat hebben we op de dag zelf nog heel veel leden mogen begroeten. En om het uur een loterij bracht voor de vele kinderen steeds een spannend moment en dus wilde niemand naar huis gaan. Op het einde van de dag werd de spanning opgevoerd omdat de hoofdprijs ‘de bassbooster’ door iedereen fel begeerd werd. Jason van de Ven van jongens onder 13 werd de gelukkige winnaar.

Behalve alle leuke activiteiten op deze dag waren de commissies ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zoals vrijwel alle verenigingen kampen we ook bij BMC met een tekort. Gelukkig hebben zich enkele nieuwe leden aangemeld om taken binnen de club op te pakken.

We kijken terug op een dag die wellicht een jaarlijkse traditie gaat worden aan het begin van het nieuwe seizoen. Alle commissies, inclusief de supportersclub, hebben deze dag mogelijk gemaakt en dat getuigt sowieso van een groot clubgevoel binnen de vereniging.

En wat vond de jeugd zelf van deze dag?

Daarvoor heb ik een kort bezoek afgelegd bij ‘de Betsies’ om hun mening te horen over de kick off familiedag. Zowel Siem als Jurre zijn het meest enthousiast over de snelheidsmeter, bekend als de ‘Dikke Bertha’, maar ook het penalty schieten op Tom van Lith vonden ze geweldig.

Nu ik toch bij Jurre en Siem Betten op bezoek ben wil ik ook wel eens weten wat ze van BMC vinden. Beide boys zijn super tevreden hoe het allemaal geregeld is bij BMC. ‘We hebben een super fijn team dit jaar en we denken dat we echt mee kunnen doen voor het kampioenschap, we hebben ook heel goede trainers.’

Dat zou voor deze jongens dan het tweede kampioenschap op een rij worden, omdat ze vorig jaar bij  10-2 ook al kampioen zijn geworden.

Zijn er ook dingen die wel verbeterd kunnen worden is mijn volgende vraag.

‘Nou de kleedkamers zijn wel een beetje oud en mogen best vernieuwd worden’, zo geven de broers beide aan. ‘Maar verder vinden ze alles leuk en de tosti’s van Adriaan in de kantine zijn heel lekker.’

Vaak zijn de broers het met elkaar eens, maar over één ding helemaal niet. Siem is namelijk een fanatieke PSV supporter en Jurre is helemaal voor Ajax.