• We kijken terug op een mooi seizoen

De kleding is weer ingeleverd, de velden zijn weer zomerklaar en de elftalindelingen voor komend seizoen zijn zo goed als rond. Sportief en qua sfeer en gezelligheid hebben we een prima seizoen gedraaid met vele kampioenen onder de jeugdelftallen. Het vlaggenschip heeft de nacompetitie weten te bereiken, maar helaas niet door kunnen dringen tot de finale.

Nu even genieten van een welverdiende vakantie, zodat we ons weer kunnen opladen voor een nieuw en zeker bijzonder seizoen.

In 2025 vieren we immers ons 80-jarig bestaan en door de coronaperiode was het niet mogelijk het 75-jarig bestaan te vieren, dus gaan we er in 2025 iets moois van maken.

Het weekend waarin we het groots gaan vieren is vastgelegd op de dagen 20, 21 en 22 juni. Noteer dit weekend in je agenda als een BMC weekend en je zult verrast worden.

Maar let ook op de nieuwsbrieven die we vanaf seizoen 2024-2025 weer regelmatig gaan versturen, want ook gedurende het seizoen zullen activiteiten plaatsvinden die een link hebben met het 80-jarig bestaan. We zullen o.a. in de 1e nieuwsbrief wat nader ingaan op de nieuwbouwplannen en kunnen we enkele nieuwe kaderleden aan jullie voorstellen. We zullen in deze nieuwsbrief ook uitleggen waarom het sportpark van BMC in komend seizoen volledig rookvrij wordt.

Voor nu danken we alle vrijwilligers, kaderleden, maandagploeg, barpersoneel, sponsoren en alle mensen die ervoor zorgen dat de BMC’ers wekelijks in een prachtig verzorgd tenue spelen.

Bestuur en voorzitters commissies wensen iedereen een fijne vakantie toe.

• Op 14 mei speelde de 13-3 een halve finalewedstrijd voor de beker tegen de 13-1 van Hulsel. Dat de halve eindstrijd al bereikt was mag je al gerust een mega goede prestatie noemen. Maar natuurlijk wilde het team de finale halen. Ze werden in deze wedstrijd aangemoedigd door vele jonge BMC’ers die zich gedurende de gehele wedstrijd lieten horen, wat een vriendschap! Maar ook alle ouders, broers en zussen, opa’s en oma's, zowel van BMC als van Hulsel waren aanwezig. De tribune zat bomvol. BMC startte fanatiek en met gedurfd en attractief aanvalsspel creëerde het team een aantal prachtige kansen, waarvan er een snel tot de 1-0 leidde. Ondertussen ging de hemelpoort open en kwam de regen met bakken uit de lucht. Hulsel kwam beter in de wedstijd en uiteindelijk scoorde ze de gelijkmaker. In de tweede helft golfde het spel op en neer en de uitstekende BMC goalie moest met enkele fantastische reddingen zijn team behouden voor een achterstand. Ook in deze fase van de tweede helft kwam BMC nog enkele keren gevaarlijk voor het Hulsel doel. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd eiste de warmte zijn tol op het kunstgrasveld. Regelmatig lag het veld aan beide kanten open, maar gescoord werd er niet. Enkele gevaarlijke aanvallers van Hulsel maakten het de BMC-verdedigers verdraaid lastig. Tot vijf minuten voor het einde hield BMC het gelijkspel vast wat geleid zou hebben tot een beslissende strafschoppenreeks.

Een mooi afstandsschot in de kruising zorgde uiteindelijk voor 1-2. Een enorme teleurstelling voor onze 13-3 na zo’n intense strijd op zomaar een gewone dinsdagavond.

Complimenten aan het gehele team inclusief de wedstrijdleiding en het strakke vlagwerk van BMC’er Michael Middel. En dank aan al het opgekomen publiek die deze wedstijd voor onze jongens tot een onvergetelijke avond hebben gemaakt.

Albert Jan Betten