• We kijken terug op een mooi seizoen

De kleding is weer ingeleverd, de velden zijn weer zomerklaar en de elftalindelingen voor komend seizoen zijn zo goed als rond. Sportief en qua sfeer en gezelligheid hebben we een prima seizoen gedraaid met vele kampioenen onder de jeugdelftallen. Het vlaggenschip heeft de nacompetitie weten te bereiken, maar helaas niet door kunnen dringen tot de finale.

Nu even genieten van een welverdiende vakantie, zodat we ons weer kunnen opladen voor een nieuw en zeker bijzonder seizoen.

In 2025 vieren we immers ons 80-jarig bestaan en door de coronaperiode was het niet mogelijk het 75-jarig bestaan te vieren, dus gaan we er in 2025 iets moois van maken.

Het weekend waarin we het groots gaan vieren is vastgelegd op de dagen 20, 21 en 22 juni. Noteer dit weekend in je agenda als een BMC weekend en je zult verrast worden.

Maar let ook op de nieuwsbrieven die we vanaf seizoen 2024-2025 weer regelmatig gaan versturen, want ook gedurende het seizoen zullen activiteiten plaatsvinden die een link hebben met het 80-jarig bestaan. We zullen o.a. in de 1e nieuwsbrief wat nader ingaan op de nieuwbouwplannen en kunnen we enkele nieuwe kaderleden aan jullie voorstellen. We zullen in deze nieuwsbrief ook uitleggen waarom het sportpark van BMC in komend seizoen volledig rookvrij wordt.

Voor nu danken we alle vrijwilligers, kaderleden, maandagploeg, barpersoneel, sponsoren en alle mensen die ervoor zorgen dat de BMC’ers wekelijks in een prachtig verzorgd tenue spelen.

Bestuur en voorzitters commissies wensen iedereen een fijne vakantie toe.

• BMC ook komend seizoen vierdeklasser

De nacompetitiewedstrijd tegen Dommelen beloofde een spektakel te worden. Een line-up met de kampioenen van 8-1 en 10-1, mooie rookpluimen vooraf aan de wedstrijd en een vol sportpark supporters. BMC moest aantreden zonder sterkhouder Joost Mathijssen, die helaas vandaag niet aanwezig kon zijn. Wat in zo’n belangrijke wedstrijd vooral niet mag gebeuren is dat de tegengoal al in de 2e minuut valt, terwijl de rookpluimen nog niet weggetrokken waren. Een mooie aanval werd nog mooier afgerond door een aanvaller van Dommelen. Een fikse tegenvaller die zich even later nog eens herhaalde toen Guus Steenbergen met een stevige enkelblessure het veld moest verlaten. Bram Verhoeven verving Guus en hiermee liet BMC zien aanvallend te willen voetballen wat direct resulteerde in twee mooie kansen, die zowel door Randy van Heijnsbergen als door Bram van de Doelen te zacht werden ingeschoten. De doelman van Dommelen kon zo de ballen ternauwernood uit zijn doel houden. Dommelen die met gedurfd en stevig spel toch weer het initiatief nam kreeg na een overtreding van Ricky Rugambarrara een vrije trap net buiten de zestien. Een prima gekrulde trap verdween in de kruising en Dommelen bracht de stand op 0-2.
    In de 65e minuut werd een mooie actie van Thijs Govers door Randy van Heijnsbergen net langs de verkeerde kant van de paal geschoten. Verder ontstonden er zowel voor BMC als voor Dommelen weinig kansen. Met een stand van 0-2 was er nog altijd hoop en Erik Meulendijk zette, zoals gebruikelijk, zijn bankspelers in. De hoop op beter resultaat werd zo’n 15 minuten voor het einde het kunstgras ingeboord nadat Ricky Rugambarrara zijn 2e gele kaart ontving en het veld moest verlaten. Hierna maakte Dommelen gebruik van de extra ruimte op het veld en liet de bal het werk doen wat uiteindelijk nog tot de 0-3 leidde. Hiermee was de wedstijd gespeeld met Dommelen als verdiende overwinnaar en kon BMC het mooie seizoen helaas niet bekronen. Toch verdient dit team en de staf een groot compliment voor de wijze waarop het gehele seizoen vanuit een geweldige teamspirit gevoetbald is.
    We kijken uit naar volgend seizoen en omdat het relatief jonge team vrijwel volledig intact blijft en dus volgend seizoen met meer ervaring de wedstrijden zal ingaan gaan we voor het kampioenschap 2024-2025.
    Dank ook aan alle trouwe supporters.