• We kijken terug op een mooi seizoen

De kleding is weer ingeleverd, de velden zijn weer zomerklaar en de elftalindelingen voor komend seizoen zijn zo goed als rond. Sportief en qua sfeer en gezelligheid hebben we een prima seizoen gedraaid met vele kampioenen onder de jeugdelftallen. Het vlaggenschip heeft de nacompetitie weten te bereiken, maar helaas niet door kunnen dringen tot de finale.

Nu even genieten van een welverdiende vakantie, zodat we ons weer kunnen opladen voor een nieuw en zeker bijzonder seizoen.

In 2025 vieren we immers ons 80-jarig bestaan en door de coronaperiode was het niet mogelijk het 75-jarig bestaan te vieren, dus gaan we er in 2025 iets moois van maken.

Het weekend waarin we het groots gaan vieren is vastgelegd op de dagen 20, 21 en 22 juni. Noteer dit weekend in je agenda als een BMC weekend en je zult verrast worden.

Maar let ook op de nieuwsbrieven die we vanaf seizoen 2024-2025 weer regelmatig gaan versturen, want ook gedurende het seizoen zullen activiteiten plaatsvinden die een link hebben met het 80-jarig bestaan. We zullen o.a. in de 1e nieuwsbrief wat nader ingaan op de nieuwbouwplannen en kunnen we enkele nieuwe kaderleden aan jullie voorstellen. We zullen in deze nieuwsbrief ook uitleggen waarom het sportpark van BMC in komend seizoen volledig rookvrij wordt.

Voor nu danken we alle vrijwilligers, kaderleden, maandagploeg, barpersoneel, sponsoren en alle mensen die ervoor zorgen dat de BMC’ers wekelijks in een prachtig verzorgd tenue spelen.

Bestuur en voorzitters commissies wensen iedereen een fijne vakantie toe.

• BMC maakt in tweede helft het verschil

In de thuiswedstrijd tegen HRC’14 moest BMC al na 1 minuut een flinke tegenvaller verwerken na het uitvallen van spits Bram van de Doelen. Hierdoor had BMC alweer in de eerste helft een spitsenprobleem en dat leidde niet tot mogelijkheden rond en in de zestien. BMC had in de eerste helft wel een licht veldoverwicht maar tot echte kansen kwam het niet. Teun van Oosterhout was in de 35e minuut nog het dichtst bij 1-0 na een prima afstandsschot. Gelukkig ontbrak het bij BMC in de eerste helft zeker niet aan inzet, niet alle passes kwamen goed aan, maar elke speler pakte het steeds op voor de ander. In de tweede helft, zeker in de beginfase eenzelfde beeld, maar alles wees toch in de richting van een eerste doelpunt voor BMC dat er uiteindelijk ook kwam na een ‘slimme’ korte corner die door een van de uitblinkers Joost Mathijssen het doel ingekruld werd. De keeper van HRC ’14 ging hierbij niet geheel vrijuit, maar de voorsprong was op dat moment verdiend. Het veldspel van BMC werd hierna rustiger en vooral beter en Luc Smulders gaf in de 25e minuut een prima steekbal op Teun van Oosterhout die zijn goede wedstrijd bekroonde met een bekeken goal. De verdedigingslinie van BMC stond vandaag weer goed en het duurde tot in de 40e minuut dat HRC’14 eindelijk iets terug kon doen maar de goed ingeschoten bal trof het BMC-doel niet. Opnieuw werd in deze wedstrijd duidelijk dat we alle jongens van de selectie nodig hebben na blessures van o.a. Randy van Heijnsbergen, Guus Steenbergen en de al vroeg uitgevallen Bram van de Doelen. Door uitslagen in de andere wedstrijden stijgt BMC vandaag weer in de ranglijst. Wie weet kan dit ‘team’ dit seizoen nog tot mooie resultaten komen. A.s zondag de uitwedstrijd tegen Essche boys, aanvang 14.00 uur.