• We kijken terug op een mooi seizoen

De kleding is weer ingeleverd, de velden zijn weer zomerklaar en de elftalindelingen voor komend seizoen zijn zo goed als rond. Sportief en qua sfeer en gezelligheid hebben we een prima seizoen gedraaid met vele kampioenen onder de jeugdelftallen. Het vlaggenschip heeft de nacompetitie weten te bereiken, maar helaas niet door kunnen dringen tot de finale.

Nu even genieten van een welverdiende vakantie, zodat we ons weer kunnen opladen voor een nieuw en zeker bijzonder seizoen.

In 2025 vieren we immers ons 80-jarig bestaan en door de coronaperiode was het niet mogelijk het 75-jarig bestaan te vieren, dus gaan we er in 2025 iets moois van maken.

Het weekend waarin we het groots gaan vieren is vastgelegd op de dagen 20, 21 en 22 juni. Noteer dit weekend in je agenda als een BMC weekend en je zult verrast worden.

Maar let ook op de nieuwsbrieven die we vanaf seizoen 2024-2025 weer regelmatig gaan versturen, want ook gedurende het seizoen zullen activiteiten plaatsvinden die een link hebben met het 80-jarig bestaan. We zullen o.a. in de 1e nieuwsbrief wat nader ingaan op de nieuwbouwplannen en kunnen we enkele nieuwe kaderleden aan jullie voorstellen. We zullen in deze nieuwsbrief ook uitleggen waarom het sportpark van BMC in komend seizoen volledig rookvrij wordt.

Voor nu danken we alle vrijwilligers, kaderleden, maandagploeg, barpersoneel, sponsoren en alle mensen die ervoor zorgen dat de BMC’ers wekelijks in een prachtig verzorgd tenue spelen.

Bestuur en voorzitters commissies wensen iedereen een fijne vakantie toe.

• BMC komt vooral na rust goed weg

Op 19-3 een belangrijke uitwedstrijd tegen Wilhelmina op het programma. Thuis was nipt van deze ploeg verloren en op de ranglijst beide 25 punten uit 15 duels tot deze speeldag. BMC begon de wedstrijd met verzorgd voetbal en zette Wilhelmina stevig onder druk. Na 10 minuten werd een ingooi van Jesper van Doorn goed doorgekopt door Joost Mathijssen en de laatste weken aan de lopende band scorende Bram van de Doelen schoot de bal met een prima volley in. Een mooie voorsprong zo vroeg in de wedstrijd die in de 35e minuut werd vergroot door een prima bal van Teun van Oosterhout scherp aangesneden en hoog voor de doelmond werd de bal door Robin van der Heijden ingekopt. Met een 2-0 voorsprong startte BMC de tweede helft maar het spel was geen schim meer van de zo goed gespeelde 1e helft. Joost Mathijssen had met een blessure het veld moeten verlaten en daarmee verdween een BMC-er die de bal even vast kan houden en voor aansluiting kan zorgen. Joost werd vervangen door Dante Kuper die met veel inzet zijn invalbeurt waarmaakte. Nu was in de tweede helft voor BMC vooral tegenhouden het devies. Dat deden ze dan ook met veel inzet maar BMC kon niet voorkomen dat Wilhelmina in de 59e minuut de 1-2 scoorde na een bal die in de rebound terug van de paal kwam. Jens van de Putten viel helaas ook uit en hij werd vervangen door Martijn Brouwers. Zo’n 20 minuten voor tijd werd de bal uit een corner van Wilhelmina prachtig ingekopt maar het was Jesper Langenhuijsen die met een fenomenale redding de 2-2 voorkwam. Bram Verhoeven viel vlak voor tijd nog in voor Teun van Oosterhout en kon de verdedigers van Wilhelmina nog even goed bezighouden. Met kunst en vliegwerk werd de overwinning uit het vuur gesleept en kan dit worden gezien als een echte teamprestatie.