• We kijken terug op een mooi seizoen

  De kleding is weer ingeleverd, de velden zijn weer zomerklaar en de elftalindelingen voor komend seizoen zijn zo goed als rond. Sportief en qua sfeer en gezelligheid hebben we een prima seizoen gedraaid met vele kampioenen onder de jeugdelftallen. Het vlaggenschip heeft de nacompetitie weten te bereiken, maar helaas niet door kunnen dringen tot de finale.

  Nu even genieten van een welverdiende vakantie, zodat we ons weer kunnen opladen voor een nieuw en zeker bijzonder seizoen.

  In 2025 vieren we immers ons 80-jarig bestaan en door de coronaperiode was het niet mogelijk het 75-jarig bestaan te vieren, dus gaan we er in 2025 iets moois van maken. 

  Het weekend waarin we het groots gaan vieren is vastgelegd op de dagen 20, 21 en 22 juni. Noteer dit weekend in je agenda als een BMC weekend en je zult verrast worden.

  Maar let ook op de nieuwsbrieven die we vanaf seizoen 2024-2025 weer regelmatig gaan versturen, want ook gedurende het seizoen zullen activiteiten plaatsvinden die een link hebben met het 80-jarig bestaan. We zullen o.a. in de 1e nieuwsbrief wat nader ingaan op de nieuwbouwplannen en kunnen we enkele nieuwe kaderleden aan jullie voorstellen. We zullen in deze nieuwsbrief ook uitleggen waarom het sportpark van BMC in komend seizoen volledig rookvrij wordt.

  Voor nu danken we alle vrijwilligers, kaderleden, maandagploeg, barpersoneel, sponsoren en alle mensen die ervoor zorgen dat de BMC’ers wekelijks in een prachtig verzorgd tenue spelen.

  Bestuur en voorzitters commissies wensen iedereen een fijne vakantie toe. 

 • BMC gaat nacompetitie in

  Met een voorsprong in doelsaldo ten opzichte van concurrent Essche Boys ging BMC de wedstrijd tegen BVV in. Waar BMC vaak een betere tweede dan een eerste helft speelt was het vandaag precies andersom. Met veel aanvallend spel zette BMC de verdediging van BVV in de eerste helft vaak onder druk. Na een prima voorzet van Jelte van Zoggel kopte Bram van de Doelen rakelings naast. Ondanks het overwicht moest Jesper Langenhuijsen met een geweldig reflex de 1-0 voorkomen. En kort daarna was het de laatste weken goed op dreef zijnde Teun van Oosterhout die met een prima schot in de 23e minuut in de korte hoek op dat moment toch voor de verdiende 0-1 zorgde. Voor zowel BMC als voor BVV waren er mogelijkheden de score verder op te voeren en het had met de rust ook 3-3 kunnen staan. Twee minuten na rust een slap beginnend BMC waar het verdedigend bepaald niet goed stond en waaruit BVV vanuit een voorgetrokken bal makkelijk de 1-1 kon scoren. Hierna was het van beide kanten vooral ‘vechtvoetbal’ in de goede zin van het woord. BVV, die niets meer te winnen of te verliezen had, wilde de vetrekkende staf een goed afscheid geven en knokte voor wat ze waard waren. BMC kende de tussenstand bij Essche Boys tegen Maliskamp niet en speelde een zeer onrustige en niet al te beste tweede helft. De BMC staf wist op dat moment de gewenste tussenstand bij Essche boys wel en bracht met Jens van den Putte, die Bram van de Doelen verving, meer verdedigende kwaliteit binnen de lijnen. Ook Bram Verhoeven kwam nog in het veld voor Randy van Heijnsbergen om voorin toch nog voor wat extra gevaar te zorgen. De wedstrijd verdiende echter geen winnaar en uiteindelijk bleek de eindstand bij Essche boys-Maliskamp 2-2, voldoende voor BMC om de nacompetitie in te gaan. Bij het per se ingaan van het verslag voor de Brug was de tegenstander van komende week of over twee weken nog niet bekend. Zodra deze bekend is zal het aangepast worden op de site van www.vvbmcberlicum.nl