• ‘Elke oudere moet kunnen wandelvoetballen bij de voetbalclub’

  ‘Wij moeten in de weer blijven en ik vind het hartstikke leuk om sociaal en sportief ergens bij betrokken te zijn’

  Uitspraken die gedaan zijn door ervaren Old Stars.  

  BMC gaat dit jaar starten met deze nieuwe vorm van bewegen voor zestigplussers.

  Vanuit de Gemeente Sint Michielsgestel is een mooi budget beschikbaar gesteld om deze introductiedag bij BMC te organiseren.

  Voor vele ouderen is deze sport nog redelijk onbekend dus hieronder een korte beschrijving:

  Voetballen zonder te rennen. Dat is Old Stars Walking Football in een notendop.

  ‘Is dat nog wel voetbal? En is dat leuk dan?’, horen we vaak. Jazeker, want Old Stars Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal alleen op een kleiner veld. Met een aantal uitzonderingen. Behalve dat er niet mag worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden en blessures te voorkomen.

  Old Stars Walking Football is verantwoord bewegen en iedereen doet mee op zijn eigen niveau. 60-plussers, die vanwege fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan een intensievere andere sport krijgen nu weer de kans om een balletje te trappen. Maar het kan ook een prima activiteit zijn om extra te bewegen naast de bewegingen die je normaal al maakt. Het primaire doel is het bij elkaar brengen van mannen en vrouwen van zestig jaar en ouder en hen, door middel van Old Stars Walking Football, aan het sporten en bewegen te krijgen. Als gevolg van deelname aan de spelvorm worden ouderen actiever en verbeteren de leefstijl en de gezondheid. Ook het sociaal bezig zijn en elkaar ontmoeten op het mooie kunstgrasveld van BMC zal eenieder veel plezier geven.

   ‘De piepende gewrichten en krakende ledematen blijken het Walking Football na een uurtje uitstekend te hebben overleefd. De deelnemers, allen zestigplussers, voelen zich opeens topfit na hun gedoseerde inspanningen. Blessures komen nauwelijks voor, temeer daar fysiek contact niet toegestaan is’, zo geeft een sportfysiotherapeut aan.

   

  HET GAAT OM DE DINGEN DOEN DIE JE KUNT DOEN

  Het programma ziet er op 16 april als volgt uit:

  10.00 uur:  Ontvangst met een kopje koffie in de kantine van BMC;  

  10.30 uur:  Aanvang uitleg en oefeningen op het kunstgrashoofdveld van BMC;  

  12.00 uur: Einde wedstrijdje en samenkomst bij BMC in de kantine voor een broodje/koffie of een drankje (de derde helft);

  13.00 uur:  Einde van de activiteit.  

  Hierna overleg wie wekelijks een uurtje wil blijven voetballen en naar welke dag de voorkeur uitgaat.  

  De organisatie van deze dag is in handen van Bertie Venrooij en Henri Smulders en is voor de deelnemers geheel kosteloos.  

  Heb je interesse, stuur dan een berichtje naar henri.smulders@vvbmcberlicum.nl

  We hopen op zeker 25 deelnemers en zoals al aangegeven, dames van 60 plus zijn ook van harte welkom. Voetbalschoenen niet verplicht, sportschoenen zijn ook prima.  

   OPROEP aan de (jeugd)leden van BMC 

  Enthousiasmeer je vader/moeder/opa/oma om de introductiedag bij te wonen, ze zullen er geen spijt van krijgen.